ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Miért érdemes igénybe venned a szolgáltatást?

A felmérés segítségével reális képet kapsz az aktuális állapotodról, amely abban segít téged, hogy a jövőben felelős döntést hozhass az egészségedet értintő fontosabb kérdésekben, mint például az étkezésed megreformálása vagy a testmozgás elkezdése. Az egy órás konzultáció során egy professzionális, klinikailag validált testösszetétel-elemző készülék segítségével felmérem a fontosabb, a test állapotát reálisan jelző paramétereket, amiket részletesen kielemzünk. Ha szeretnél javítani az eredményeken, életvezetési és táplálkozási tanácsokkal segítelek az egészségesebb út megtalálásában.

A következőkben azokat a mutatókat olvashatod amelyekről biztosan beszélünk majd:

• Zsigeri vagy viscerális zsír

A zsigeri zsír a hasüregben a belső szerveket (máj, hasnyálmirigy, vese stb.) körülvevő zsírszövet. Magas szint esetén növekedhet a vérnyomás, megnő a szívbetegség de a cukorbetegség kialakulásának kockázata is. Sajnos ezt a fajta zsírszövetet csak a megfelelő táplálkozással lehet eltüntetni, ezért is fontos tisztában lenni annak mértékével.

• Vázizomszerkezet százalékos értéke

Segítségével reális képet kapsz az aktuális izömtömegedet illetően. A vázizmok arányának növelésével a szervezet könnyebben égeti el az energiát, amely így kevésbé valószínűen alakulhat zsírrá. Ha hatékonyan szeretnél fogyni, nem árt mellette izmosodnod is.

• Testzsírszázalék

A testzsírtömeg teljes testtömeghez viszonyított mennyiségét jelenti százalékban kifejezve. Az eszköz a bioelektromos ellenállás módszerét alkalmazza a meghatározáshoz. Az életmódváltás akkor a legsikeresebb, ha annak során a testzsír és izom aránya az izomzat javára nő.

• Nyugalmi anyagcsere ( resting metabolic rate – RMR)

Az alapanyagcsere mennyiség az a kalóriamennyiség, amit az egész nap folyamán úgy égetünk el, hogy semmit nem csinálunk, azaz a nap 24 órájában fekszünk. Lényegében megmutatja, hogy hány kalóriára van szükség, hogy a test elegendő energiával rendelkezzen a működéshez. Miért fontos ezt neked tudni? A legtöbb fogyni vágyó az RMR csak csekély részét eszi meg naponta, tehát a minimum kalóriabevitel sincs meg. A test ilyenkor tartalékra kapcsol és leáll a fogyás. Ha valóban fogyni vagy változni szeretnél, akkor az RMR mennyiségét és még egy kicsivel több kalóriát minimum enned kell! Ez segít majd téged étkezésed megtervezésekor.

• BMI (testömeg-index)

Statisztikai mérőszám, amely az egyén testmagasságának és tömegének arányát méri. Széles körben alkalmazzák az egészséges testsúly, túlsúlyosság vagy soványság meghatározására.

Az állapotfelmérés után táplálkozási tanácsokkal is segítelek! A tanácsadás betekintést enged az egészséges és élhető táplálkozási forma kialakításába, illetve segít megismerni, hogy miként érdemes étkezéseidet a nap folyamán tervezni. Kiértékeljük a jelenlegi étkezési szokásaidat, közben rávilágítok a kihívást és komolyabb változtatást igénylő részekre. Megismered az egészséges és a fogyasztásra ajánlott élelmiszerek jelentős részét és összeállítjuk 1 napi étkezési tervedet a célodtól függően.

A konzultáció az első lépcsőfoka a valódi változásnak!

„Az igazán bölcs ember nem az, aki a betegség idején akar gyógyulni, hanem az, aki a betegség melegágyát megszünteti. Hazánkban az emberek csak az első szívinfarktus után kapnak észbe.” 
Dr. Czeizel Endre

​JELENTKEZZ MOST!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right