8 Érv a Súlyzós Edzés Mellett

8 érv a sulyzózás mellett

Az alábbiakban összeszedtem neked 8,  általam is fontosnak tartott érvet a súlyzós edzés mellett! Tanulmányok sora támasztja alá, hogy a súlyzós edzés egészségi és erőnléti előnyökkel jár gyakorlatilag minden korosztály számára. Ha eddig még nem sportoltál de szeretnél egészségesebb és fittebb lenni, olvasd el a pontokat amelyek bízom benne segítenek téged is meghozni életed egyik legfontosabb döntését!

A változtatást nem érdemes halogatni és főleg nem időpontokhoz vagy alkalmakhoz kötni!

 

Lássuk tehát a 8, súlyzós edzés melletti legfőbb érvet!

  1. Növekszik az izomtömeg és erő

A súlyzós edzés fokozza az izomfehérjék termelését, amelyek nagyobb izomrostokat eredményeznek!

  1. Az öregedéssel járó izomleépülés mértékét csökkenteni képes

Erősítő edzés nélkül egy felnőtt ember tízévente kb. 2.5 – 3.5 kg izmot veszít. Edzéssel megelőzhető a folyamat.

  1. Növekszik a csontok szilárdsága

A 35 év feletti nők évente 1% -ot veszítenek a csonttömegükből. A folyamat különösen fokozódik a klimax után. A súlyzós edzés növeli a csontok erejét és ásványi anyag tartalmát, így csökkenhet a csonttörés kockázata is!

  1. Csökkenthetők a sérülések

Manapság sok ember szenved a derekat és hátat érintő problémáktól. Ez elsősorban az ülő életmódnak köszönhető ugyanis emiatt elgyengülnek a gerinc körüli izmok, melyek támasztó, tartó hatása így kevésbé érvényesül. Edzés hatására növekszik a derékizmok és más, a tartást befolyásoló izmok ereje, ezáltal csökken a sérülések valószínűsége is!

  1. Csökken a vérnyomás

Az edzés hatására csökken a szisztolés és diasztolés vérnyomás is. Egy amerikai tanulmány keretein belül 2 hónapon keresztül vizsgálták a súlyzós edzést végzők vérnyomását. 5 Hgmm csökkenés volt tapasztalható a szisztolés, míg 3Hgmm a diasztolás vérnyomásban.

  1. Javul a megjelenés és testtartás

Változik a testösszetétel amely elsősorban a sovány izomtömeg növekedését és a zsír mennyiségének csökkenését jelenti. Ezáltal javul a megjelenésünk. A változás egyidejűleg a testtartásra is hat.

  1. Fokozódik a pszichés jó közérzet

A súlyzós edzés segít csökkenteni a stresszt, a depressziót, javítja a hangulatot. Tekintettel arra, hogy javítja a testképet is, így jó hatással bír a pszichológiai közérzetünkre is!

  1. Csökken a testzsír

Az erősítő edzés a nyugalmi anyagcsere és a napi kalória felhasználás növelésével segíthet csökkenteni a testzsírt!

Amennyiben szeretnél egészségesebb életmódot élni, keress bizalommal!